fbpx
Блог Видове филтрация.

Видове филтрация.

Изборът на правилния филтър за пречистване на вода е пряко свързан с качеството на водата, която желаем да филтрираме и резултата, който трябва да постигнем.

Ние от Каласи имаме решения, които ще улеснят процеса. В състояние сме да предложим насочващи тестове, от които ще е ясно общо замърсяване и твърдост на вода. Потърсете ни на посочените координати и се възползвайте от дългогодишния ни опит!

Водата е най- сложната течност на нашата планета.

Чистата вода няма вкус, няма мирис. Когато в нея има разтворени вещества тя придобива специфичен вкус, а в много случаи и мирис в зависимост разбира се от разтворените вещества и получени съединения.

Важна роля в качеството на питейната вода играе водоизточника.

Бактериално замърсяване

Решения

В населени места, където качеството на водата се контролира от държавни органи и ВиК дружества се казва, че е безопасна, освободена от микроорганизми. За жалост не винаги се оказва така.

В подобни ситуации има решения. Според бактериалното замърсяване дезинфекцията би могла да бъде с ултравиолетови лампи за вода,

обратна осмоза или ултрафилтрация.

Много хора се обръщат към нас с надеждата да предоставим решение за пречистване на вода от собствен водоизточник/ сондаж. Да, решения има, специфични, конкретни и индивидуални според качеството на водата. Бактериална дезинфекция може да се направи и с дозиращи помпи за NaOCl в зависимост от същността и количество на бактериално замърсяване.
Ултрафилтрация: Специално разработен от Veluda комбиниран филтър с мембранна филтрация с големина на порите 0,01 µ, както и пресован активен въглен. Използва се за защита от микроорганизми.

Хлор, органични съединения, тежки метали. Вода от ВиК мрежа.

Един от основните замърсители на водата подавана от ВиК дружествата, но крайно необходим е хлора. Силно канцерогенен с неприятна миризма, но се използва за дезинфекция на вода от десетилетия. Непосредствено преди консумация е необходимо неговото отстраняване. Основно се използват филтри с активен въглен. Не е подходящо поставянето на филтри с активен въглен на централен щранг или след водомер!

Активният въглен ще премахне от водата освен хлор, а и органични съединения. Veluda използва само активен въглен с високо качество 100% кокосови черупки.

Ултрафилтрация: Специално разработен от Veluda комбиниран филтър с мембранна филтрация с големина на порите 0,01 µ,както и пресован активен въглен. Използва се за защита от микроорганизми.

Тежки метали, котлен камък, бактерии, лекарства, микро пластмаса, нитрати, манган, желязо, пестициди, инсектициди и още хиляди съединения, мирис, вкус………….

Обратна осмоза е най- прецизния метод на филтрация. Осъществява се с полупропусклива мембрана с големина на порите 0,0001µ.

В повечето системи за обратна осмоза етапите на филтрация са 5, посочени в схемата по- долу. След пети етап е възможно добавяне на филтри за допълнителна минерализация, ултрафилтрация и пр.

Водата пречистена чрез обратна осмоза е слабо минерализирана, подходяща за всекидневна, неограничена употреба. Премахва от водата: механични замърсявания, нитрати, нитрити, сулфати, манган, желязо, котлен камък, пестициди, лекарства, микропластмаса и др.

ВАЖНО е да не поставяме знак за равенство между процеси обратна осмоза и дестилация!

Котлен камък

Отнемане на котлен камък. В голяма част от страната водите са твърди т.е има наличие на котлен камък.

Неподходящ, както за консумация, така и пагубен за уредите работещи с вода е необходимо да бъде премахнат. Решението е йонообмени смоли.

Water Softener Resin Manufacturer in Haridwar Uttarakhand India by ...

Механични замърсявания, мътност

Механичната филтрация е препоръчителна за всяко домакинство или сграда. Филтрите са с големина на порите от 125µ до 1µ. 

Преди да предприемете решение за ползване на системи или филтри за вода, моля, свържете се с нас, за да помогнем в избора на подходяща филтрация. Ако направите грешен избор поставеният филтър ще бъде излишен, а Вашата инвестиция напразна!

Очакваме въпроси на:

info@kalasi.bg или 08 9 9909 256

Свързани публикации